17 Ιουλ 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ο.ΚΕ.Σ.Α.



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - Ο.ΚΕ.Σ.Α.
ΧΑΛΚΟΚΟΝΔΥΛΗ 24-26 10677 ΑΘΗΝΑ
http://takerkyraika.blogspot.gr/ - okesads@gmail.com








ΨΗΦΙΣΜΑ 18ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ο.ΚΕ.Σ.Α.


Το 18ο Συνέδριο Ο.ΚΕ.Σ.Α., το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 03/07/2013 στην Αίθουσα του Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής με εποικοδομητικό διάλογο, δημιουργική αναφορά στο χθες, στο σήμερα και κυρίως στο αύριο για  Κέρκυρα-Παξούς-Διαπόντια και τους απανταχού Απόδημους,
 αποφάσισε:

  1. την τροποποίηση του Καταστατικού
  2. τη συνέχιση των εργασιών του Συνεδρίου  μετά τη δικαστική έγκριση του νέου καταστατικού ώστε να εκλέξει τα νέα όργανα.
  3. την αυτονόητη υποχρέωση  το Διοικητικού  Συμβουλίου και Εξ. Επιτροπής να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία προωθώντας άμεσες, κρίσιμες ανάγκες.
  4. την εκλογή 4 Επιτροπών Εργασίας για:
    1. Την αναπαλαίωση του Κτιρίου (Υπεύθυνος: Γ. Ζωχιός). 
    2. Τη σχέση με Απόδημους Κερκυραίους και τις Συλλογικότητές τους(Υπεύθυνη: Π.Γραμμένου). 
    3. Την επαναλειτουργία Χορωδίας, Χορευτικού, Θεατρικού,  τις Εκδηλώσεις και τις σχέσεις με το γενικότερο Κίνημα των Απόδημων. Ιδιαίτερα των Επτανησίων(Υπεύθυνη: Ε. Αργυροκαστρίτη), 
    4. Τη μελέτη προβλημάτων Γενέτειρας  (Κέρκυρας-Παξών-Διαπόντιων) και Έδρας (Αττικής). Σχεδιασμός-παρέμβαση-δράση(Υπεύθυνος: Γ. Κοντοσώρος).

Το 18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ:

  • Διαπιστώνει την αρχή μιας νέας δημιουργικής πορείας, στηριγμένη στη δημιουργική εμπειρία του χθες  και στην ανάγκη αντιμετώπισης των πιεστικών προβλημάτων του σήμερα.
  • Κρίνει ότι σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα πορεία θα έχουν οι υποδομές και κυρίως η αναπαλαίωση του τριώροφου, και με Κήπο, Παραδοσιακού Κτιρίου  ώστε να καλύψει τις ανάγκες στέγασης  και δημιουργίας  Ο.ΚΕ.Σ.Α.-Συλλόγων μελών της. Χώρος για το «Πνευματικό Κέντρο των Κερκυραίων Αττικής»  και χρήσης από Σωματεία   Επτανησιακά και της ευρύτερης περιοχής Βάθης.
  • Διατρανώνει τη θέληση για ενότητα των Κερκυραίων Απόδημων και των Φορέων τους,  σεβόμενη  το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη.
  • Εκφράζει τη θέληση για συνεργασία με τις συλλογικότητες Απόδημων των Επτανησίων αλλά και του συνολικού  Κινήματος  Απόδημων στην Αττική για κοινή οργάνωση και δράση.
  • Εντάσσει στις  άμεσες προτεραιότητες της Ο.ΚΕ.Σ.Α. τις σχέσεις με τη Γενέτειρα και ιδιαίτερα τους Δήμους Κέρκυρας-Παξών και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης, τις σχέσεις με τους φορείς  της Έδρας (Αττικής), κυρίως Περιφέρεια, Δήμο Αθηναίων, Δήμους.
  • Υπογραμμίζει την ανάγκη  μελέτης, καταγραφής και  προβολής των   προβλημάτων Γενέτειρας (Κέρκυρας-Παξών-Διαπόντιων) και Έδρας (Αττικής) όπως αυτά  διαμορφώνονται και εξελίσσονται, ιδιαίτερα στις τραγικές συνθήκες του σήμερα.
    Όπως, επιτυχώς, στο δημιουργικό παρελθόν.


Το Προεδρείο
Γιάννης ΖΩΧΙΟΣ, Πρόεδρος (Επίτιμος Πρόεδρος Ο.ΚΕ.Σ.Α./Σύνεδρος Βουνιαταδιτών)
Ευδοκία  ΜΑΚΑΝΤΑΝΗ, Αντιπρόεδρος (Πρόεδρος Συλλόγου Λευκιμμιωτών)
Ελευθερία ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΙΤΗ, Γραμματέας  (Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοδημητριωτών)